Sådan fandt politiet frem til det ulovlige fyrværkerilager

Lederen af lokalpolitiet i Vejen giver her sin version af, hvordan politiet fandt frem til et stort ulovligt fyrværkerilager ved Rødding.

- Vi fik en anmeldelse i går klokken kvart over to, og den reagerede vi så på og kørte ud på landejendommen i nærheden af Rødding, og der konstaterer vi så, at der er et lager af ulovligt fyrværkeri.

Sådan lyder den korte version af, hvordan politiet fredag fandt frem til et ulovligt fyrværkerilager ved Rødding med omkring 37.000 kanonslag og 1000 krysantemumbomber samt en større mængde af andet fyrværkeri.

Det var en lokal borger, som fredag først på eftermiddagen gav politiet et tip om fyrværkerilageret.

- Det er meget farligt, og vi har da også tidligere haft nogle situationer, hvor der både er sket stor materiel ødelæggelse og personskade også. Derfor er vi meget opmærksomme på det og reagerer hurtigt, når folk de henvender sig til os, fortæller lederen af lokalpolitiet i Vejen, Lars Bjerregaard.

Politiet ankom på stedet og kunne hurtigt konstatere, at der var et større fyrværkerilager. Den anholdte i sagen var ikke til stede på lageret. Politiet begyndte herefter at tømme lageret.

- De genstande, som vi kunne transportere bort uden fare, er blevet transporteret til et opbevaringssted. Og de genstande, som EOD, vores sprængstofeksperter, vurderede ikke kunne transporteres, er blevet sprængt bort på stedet i løbet af natten, siger Lars Bjerregaard.

Resten af fyrværkeriet bliver destrueret, når sagen er ovre. Den anholdte i sagen er indtil videre varetægtsfængslet i fire uger.

Du kan høre Lars Bjerregaards forklaring herunder:

Lars Bjerregaard fortæller om fundet af fyrværkerilageret.