TV der bevæger dig

Sådan kommer det nye Engelsholm til at se ud

Sådan kommer den nye multilade til at se ud. Den kan blandt andet bruges til koncerter, foredrag og udstillinger. Foto: Jørgen Overbys Tegnestue A/S

Engelsholm Højskole mellem Vejle og Billund har store planer om nybyggeri for op mod 100 millioner kroner. Se her, hvordan det kommer til at se ud.

Gamle bygninger skal renoveres, og nye bygninger skal opføres. Det er planen for de historiske rammer på Engelsholm Slot, hvor Engelsholm Højskole hører til.

Sådan kommer hele området til at se ud, når planerne realiseres. Foto: Jørgen Overbys Tegnestue A/S

Højskolen har allerede skaffet 30 millioner kroner, men for at hele projektet kan realiseres, skal højskolen bruge op mod 100 millioner kroner. For de penge skal både slottet og de omkringliggende arealer gennemgå en større modernisering.

- Min drøm er, at vi kan lave det, vi laver nu, men uden vi går på kompromis med, om der er faciliteter og plads nok til det. Det skal være sådan, at en pludselig opstået idé, som omfatter alle skolens elever på én gang, kan lade sig gøre. Det ville være fantastisk, siger forstander Jakob Bonderup til TV SYD.

Engelsholm 2.0

01:30

Forstander Jakob Bonderup forklarer her, hvordan det nye Engelsholm kommer til at se ud.  Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

Luk video

Det store spørgsmål er så, hvad der præcis skal ske på slottet og de omkringliggende arealer.

Helt overordnet vil skolen genskabe en version af en trelænget avlsgård, som oprindeligt lå ved slottet, men som blev delvist revet ned i 1931. Tilbage står kun det ene hjørne af gården – det hjørne skal renoveres.

Derudover skal to nye bygninger efter planen opføres, så de tilsammen danner tre længer omkring gårdspladsen. Den ene længe skal bruges som værksted til eleverne, mens den anden skal bruges til elevboliger. I midten af det hele skal der bygges et stort multihus, som kan rumme koncerter, udstillinger, foredrag og andre arrangementer.

Og til sidst skal slottet også renoveres, så elevboligerne bliver opdateret – og blandt andet får eget bad og toilet.

Elevtallet på højskolen forventes ikke at stige som følge af projektet – meningen er nemlig, at eleverne skal have mere plads på højskolen. Første spadestik forventes at blive taget i det kommende år. 

Her er tværsnittet af hele Engelsholm-anlægget, som projektet ser ud lige nu. Foto: Jørgen Overbys Tegnestue A/S

Følg KV17 i vores nyhedsapp
Følg KV17 i vores nyhedsapp
Følg KV17 i vores nyhedsapp