Sådan tilbereder man en hurtig omgang østers

Skulle det være en østers med Karl Johan-svampe? Eller måske med rønnebær eller havtorn? Eller måske en dessertøsters med hvid chokolade og lakrids? Det var nogle af retterne, man kunne sætte tænderne i til Danmarks Østersfestival på Rømø.

Ka' De li' østers? I så fald er der gode råd at hente til tilberedningen af de små klatter. Kast nogle østers ned i en blanding af smør, vand og æblemost - vupti, så har man i løbet af nogle få minutter en lækker snack før nytårsmiddagen eller en hvilken som helst anden festlig aften. Det er tippet fra køkkenchef på Treetop Restauranten i Munkebjerg Hotel Nicolaj Møller Christiansen.

I disse dage bliver der slugt på livet løs til Danmarks Østersfestival på Rømø. Til festivalen kunne man smage på 24 forskellige retter, hvor vadehavsøsteren var i centrum. 30 top-kokke fra Danmark, Sverige og Tyskland var mødt op for at hakke, grille, fritere og pochere tusindvis af østers.

Målet med Danmarks Østersfestival var at gøre danskerne fortrolige med østers.

Årets østerskokke blev Anika Madsen fra Restaurant Roxie i København (i kategorien "salt"), Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus på Bornholm ("sødt") og Mads Dalsborg fra Restaurant Mondän på Frederiksberg ("smørrebrød").

Til festivalen blev der åbnet og spist 7.000 østers.

Nicolaj Møller Christiansen, til daglig køkkenchef Treetop Restauranten, Munkebjerg Hotel, viser her, hvordan man håndterer østers. 
Nicolaj Møller Christiansen, til daglig køkkenchef Treetop Restauranten, Munkebjerg Hotel, viser her, hvordan man håndterer østers. 

Nem og hurtig opskrift på østers

  • østers

  • en del smør

  • en del vand

  • en del æblemost/saft

  • hakket æble

  • olivenolie

  • salt

Smelt smørret, kog det hele op, kom østersen ned i og kog i knap to minutter, indtil kødet er lidt fast.

Tilsæt hakket æble, en smule salt og olivenolie.