Fem mennesker tæt på branden fortæller: Sådan oplevede vi den

I morges udbrød en voldsom brand i Snoghøj, der hurtigt førte til, at et større område blev evakueret. Det oplevede borgene helt forskelligt.

Trævirksomheden GH Wood i Snoghøj blev onsdag morgen ramt af en voldsom brand. Røgen spredte sig over boligområdet: Tyk sort – og ikke mindst giftig røg.

Området blev omkring klokken kvart over 11 begyndt evakueret, og i nogle timer var beboerne derfor spærret inde – eller ude – af deres boligområde.

Læs her, hvordan fem beboere oplevede timerne.

Distriktsleder for daginstitutionen Brohaven

Da varslen om branden kom, var Klavs Jensen, der er distriktsleder for områdets daginstitutioner, hurtig i sin bil og på vej til daginstitutionen Brohaven i Snoghøj for at sikre, at personalet var opmærksomme på branden, og at børnene skulle holdes inde.

Klavs Jensen tog straks ud til daginstitutionen, da han havde hørt om branden.
Klavs Jensen tog straks ud til daginstitutionen, da han havde hørt om branden.

- De har håndteret det fuldstændig perfekt, for børnene er blevet taget ind. Vi har ret tidligt varslet forældrene og fortalt dem, hvordan situationen var, og at den var under kontrol, men hvis de ville, var det okay at hente deres børn, fortæller Klavs Jensen.

Men da ordene giftig og evakuering kom i spil, blev forældrene bedt om at hente børnene, og da TV SYDs reporter var ude ved Brohaven omkring klokken 13.00, var de fleste børn blevet afhentet.

Mor til søn i daginstitutionen Brohaven

En af dem, der var på vej ud af børnehaven med sin søn, da TV SYDs reporter var forbi, var Sanne Jensen. Hun kunne se branden ude fra sit arbejde på Arla, og på daginstitutionens hjemmeside kunne hun læse, at det brænder nær børnehaven. Lidt efter kom et opkald om, at børnehaven var blevet evakueret, og så måtte Sanne afsted for at hente sønnen. Situationen tog hun dog helt roligt:

- Så længe der ikke bliver meldt mere ud, så tager jeg det stille og roligt. De er skidedygtige herinde, og de holder gerne børnene inde. Det er et godt personale, siger Sanne Jensen til TV SYD.

Sanne Jensen med sin søn på vej ud af børnehaven.
Sanne Jensen med sin søn på vej ud af børnehaven.

Ved afhentning fik hun også at vide, at vejen, hvor familien bor, var blevet spærret, og derfor kunne hun ikke tage sønnen hjem. Derfor skulle turen fra børnehaven i stedet gå ned til farmor og farfar.

- Så satser vi på, at farfar bager nogle pandekager, griner Sanne Jensen.

Ægtepar i Snoghøj

I Snoghøj bankede TV SYD’s reporter også på hos ægteparret Jørgen og Annie Andersen.

Jørgen Andersen hørte først udrykningskøretøjerne fra hjemmet og dernæst kom sirenen.

Jørgen og Annie Andersen måtte blive inde på grund af evakueringen.
Jørgen og Annie Andersen måtte blive inde på grund af evakueringen.

- Så var jeg godt klar over, at det var mere, end bare sådan noget almindeligt, fortæller han om lyden af sirenevarslingen.

Annie Andersen var netop kommet hjem fra undervisning i Middelfart, hvor hun faktisk så røgen fra:

- Vi troede først, at det var en industri ud i det område, der brændte, men så sendte mig en sms om, at jeg skulle passe på, når jeg kører hjem, fordi det var ovre ved os selv, at den var gal.

Længere end til dørtærsklen gik de ikke ud på grund af evakueringen. De skal passe på deres helbred, som Jørgen Andersen påpegede.

Indehaver af nedbrændt virksomhed

Værst var oplevelsen for Dennis Granhøj. Han er indehaver af den virksomhed, som brændte ned.

Starten på mareridtet for ham, var da mænd kom ind på kontoret, hvor han sad for at sige, at de skulle ud af bygningen, fordi taget brændte.

Dennis Granhøj mistede sine nye lokaler til sin virksomhed.
Dennis Granhøj mistede sine nye lokaler til sin virksomhed.

- Vi tænkte egentlig ikke, at det var noget seriøst til at starte med, siger Dennis Grønhøj, da TV SYD møder ham udenfor den nu nærmest nedbrændte bygning.

Men da de efter et par minutter, igen fik at vide, at de skulle komme ud, forstod han alvoren - der var nu brand i hele tagkonstruktionen. Og efter et par minutter ude af bygningen kom brandvæsenet.

- Det er jo forfærdeligt. Nu flyttede vi her for fire måneder siden og kæmpet for at få alt på plads. Lagt alle vores kræfter i for at prøve at bygge noget nyt op, forklarer Dennis Grønhøj.

- Så står man og se på at ens virksomhed, levebrød, arbejde, interesse, hobby, alt brænder ned på næsen foran mig.

Se mere om branden i Snoghøj på TV SYD i aften klokken 19.30.