Sådan undgår du indbrud i påsken

Påsketid er tyvetid. Politiet giver gode råd til, hvordan du undgår indbrud i påsken.

Tyveknægte glæder sig til påskeferien.

Der er nemlig mange forladte huse at bryde ind i.

Men indbrud kan undgås, lyder det fra politiet.

- Nabohjælp er en effektiv måde at reducere indbrud på. Ved at få naboerne til at holde ekstra øje med mistænkelige personer, kan man reducere indbrud med helt op til 26 %, siger Christian Østergård fra Det Kriminalpræventive Sekretariat hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Nabohjælp betyder, at de, der er hjemme i kvarteret, holder ekstra øje med mistænkelige personer og køretøjer på vejen. Ingen er bedre end naboerne til at observere ændringer i gadens normale billede.

Men se også dit hus med tyvens øjne:

- Sørg for at det altid ser ud som om, at du er hjemme ? det gælder i øvrigt også, når du er på arbejde, en tur i biografen, til sport eller på besøg hos venner. Ellers signalerer huset, at her er der fred og ingen fare. Det udnytter indbrudstyven, siger Christian Østergård.

- Se dit hus med indbrudstyvens øjne og stil spørgsmålet. Hvor vil jeg selv bryde ind? Tyven ser det samme, og vil formentlig bryde ind samme sted, siger Christian Østergård.

Et hus bør sikres så godt, at det kan modstå et forsøg på ind i tre minutter.

Hollandske undersøgelser viser, at teknisk sikrede huse, hvor indbrudstyven skal bruge mindst tre minutter på at komme ind, reducerer indbruddene med 50 procent

Det betyder, at du skal sikre dit hus mod indbrudstyvens standardværktøj ? en otte mm skruetrækker eller et lille koben.

Gode låse på alle husets døre er en selvfølge ? også terrasse- og kælderdøre, der ofte er meget dårligt sikrede. Vindueshasperne skal også sikres.

Flere gode råd på nedenstående link.

Gode råd

Nabohjælp