Gode råd:
Læg fisk i køleskab straks efter indkøb. Når fisk nedkøles hurtigt og opbevares koldt, stopper de fleste bakteriers vækst.
En varm ret, der skal gemmes til næste dag, skal sættes i køleskab, så snart den er dampet af - ellers får bakterierne gode vækstmuligheder.
Røget og gravad-fisk kan indeholde den sygdomsfremkaldende bakterie Listeria monocytogenes. Det er derfor vigtigt, at de holdbarhedstider og temperaturer, der står på pakken, overholdes.
Rå fisk til for eksempel gravad-fisk eller sushi, skal have været frosset i mindst et døgn ved minus 20°C. Dermed dræbes parasitter, som kan være i fiskekødet.
De fleste sygdomsfremkaldende bakterier i mad dræbes ved opvarmning til mindst 75°C. Derfor skal fisk normalt altid gennemsteges eller -koges.
Frossen fisk skal ikke optøs ved stuetemperatur, men i køleskabet, og i en skål, så det ikke drypper på andre madvarer.