Sårbare familier skal lære at holde ferie

Mens ferie for mange af os er noget, vi ser frem til, så er det anderledes for nogle familier. Sårbare familier med problemer kan have svært ved at holde ferie med børnene. Så det skal de lære.

17 voksne og 29 børn skal i denne uge lære at holde ferie. Det skal de sammen med familiebehandlere i Horsens Kommune i feriekolonien Horsnæsbo ved Juelsminde.

- Selvom det lyder nemt, så er det faktisk svært for nogle forældre at holde ferie med deres børn, siger familiebehandler i Horsens Kommune, Helle Marie Drud-Jensen til TV SYD.

- Selvom det lyder nemt, så er det faktisk svært for nogle forældre at holde ferie med deres børn

Familierne, som er med på sommerlejren, er i forvejen tilknyttet familiebehandling i Horsens Kommune.

Men det er nogle andre ting end normalt, som forældrene har brug for hjælp til, når de skal lære at være på ferie.

- For nogle er det uoverskueligt at arrangere en sommerferie eller sågar blot at pakke en taske, der skal med til stranden . Det kan skyldes psykisk sygdom, skilsmisser eller andre problemer. Så hjælper vi dem ned på stranden. Men vi hjælper dem også med at finde ud af, hvad de kan lave med deres børn, når de endelig er kommet til stranden, fortæller familiebehandleren.

Det er Horsens Kommune, der betaler løn til de 4 familiebehandlere, der er med på sommerlejren. Selve ferien for familierne er betalt af Lions Club i Horsens, Bygholm og Brædstrup.

Det er tredje gang, familier i Horsens Kommune har mulighed for at komme på sommerlejr.