Sæl-bussen på Mandø skal bygges om

Tilladelsen til at køre med passagerer er trukket tilbage, og både politi og Trafikstyrelse stiller skærpede krav til traktor-busserne. Sæl-bussens ejer har lovet at bygge om.

Trafikstyrelsen kalder passager-tilladelsen tilbage på grund af ulykken den 18. juni, der kostede tre ældre kvinder livet, mens flere blev kvæstet. Påhængsvognene til passagerer virker for ustabile, mener rigspolitiets bilinspektør. Derfor skal de undersøges. De skal gøres bedre og udstyres med sikkerhedsseler.

Færre passagerer

- Vi går i gang med at undersøge dem i denne uge, siger kontorchef Ib Rasmussen i Trafikstyrelsen til Ritzaus Bureau.

Så længe undersøgelsen står på, må der kun sidde 30 passagerer på den øverste af de to etager på påhængsvognene mod normalt 70 passagerer.

Tilbagekaldelsen af "Sælen"s tilladelse sker efter indstilling fra Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyser kontorchefen. Det betyder, at "Sælen" indtil videre ikke må køre med passagerer. Men ejeren kan få tilladelsen igen, når og hvis han lever op til skærpede krav til sikkerheden.

Klar til at bygge om

"Sælen" skal udstyres med to affjedrende aksler. Alle sæder skal udstyres med sikkerhedsseler, og kabinen skal indrettes, så der ikke er skarpe kanter eller stålrammer uden polstring. Al kørsel til og på sandbanken Koresand er i øjeblikket forbudt.

Indehaveren af "Sælen", Claus Flamming, siger til dr.dk/esbjerg, at udspillet fra Trafikstyrelsen var ventet. Han er klar til at indrette traktor-bussen efter de nye krav.

Han ved ikke, hvornår han kan have en ny og ombygget traktor-bus klar.