Sæson for det velkendte sul

Lige nu er sæsonen for julefrokoster for alvor ved at begynde. Det gælder også i Vejle, hvor 200 menensker fredag aften var til julefrokost i Torvehallerne.

Vi kom forbi for at se, hvordan julefrokosten ser ud i år, og vi kan konstatere, at den minder om den fra sidste år og årene før. Den danske tradition for julefrokoster lader sig ikke ryste, skønt der kan være nye typer snaps til silden sammen med nye bajere fra de mange små  bryggerier, der er dukket op.

Traditionen holder

Vi kiggede inden for i køkkenet, hvor der er stor travlhed, når flere hundrede menensker skal spise sig mætte i julemad. Der blev lavet marineret sild og medisterpølser.

Det er hårdt, men det er godt, siger en af kokkene, og medister er endda en liveret. Der blev arrangeret sylte og andesteg, flæskesteg, rødkål, hvidkål. Kort sagt masser af god mad.

Kokken siger med 22 års erfaring, at danskerne står fast på den traditionelle julefrokost. Når en køkkenchef kommer med et forslag om en mere moderne julefrokost, så er lysten til at gå til fadene ikke ret stor.