Sag om dødsfald i arrest ruller videre

Statsadvokat skal vurdere undersøgelse af dødsfald i arresten i Kolding. Senere rejses et erstatningskrav.

Politiets beslutning om at stoppe efterforskningen af et dødsfald i arresten i Kolding stopper ikke sagen.

Forældrene til den 23-årige Ekrem Sahin, der mistede livet i januar 2011, vil nemlig klage over afgørelsen til statsadvokaten, oplyser advokat Bjørn Elmquist.

Sahin døde, da flere betjente i arresten pacificerede ham og i den forbindelse lagde ham i benlås. Ingen kan imidlertid bebrejdes noget, fastslår Sydøstjyllands Politi.

- Vi kigger nu på afgørelsen for at vurdere den nærmere, men det er helt sikkert, at vi klager, siger advokaten.

Årsagen er, at politiet tilsyneladende ikke har gjort noget i anledning af en udtalelse fra specialister på Rigshospitalets hjertecenter.

Herfra lød konklusionen, at den 23-årige formentlig døde som følge af iltmangel - og det strider imod vurderingen fra statsobducenten, som mente, at en såkaldt akut stressrespons måtte være forklaringen.

Rigshospitalet har vurderet, at Ekrem Sahin formentlig ikke kunne trække vejret under fikseringen, og at iltmanglen har været den udløsende faktor.

Imidlertid kan familiens advokat ikke se tegn på, at Sydøstjyllands Politi har gjort brug af udtalelsen.

Den daværende chefanklager fra Sydøstjyllands Politi, Claus Larsen, konstaterer, at der er tvivl om dødsårsagen. Men han mener, at betjentene ikke har brugt mere magt, end de måtte.

- De har ikke siddet på ham, klemt ham eller kvalt ham, siger Claus Larsen.

Når statsadvokaten på et tidspunkt er færdig med at efterforske årsagen til dødsfaldet, begynder næste akt.

Familien vil rejse erstatningskrav over for Kriminalforsorgen, som arresthusene sorterer under, oplyser advokat Bjørn Elmquist.