Salg af materielgård giver mange millioner – og nye boliger

Varde Kommune sælger den tidligere materielgård på Lerpøtvej for et stort millionbeløb. Nu skal den omdannes til familievenlige lejelejligheder.

Byrådet i Varde Kommune har besluttet at sælge den tidligere materielgård i Varde til Domea for et overraskende stort beløb på 29,1 millioner kroner. Det er 20 millioner kroner over den vejledende udbudspris.

Der er ingen tvivl om, at placeringen centralt i Varde midtby har fået Domea til at se mulighederne. Men vi er meget overraskede over salgsprisen.

- Vi er meget overraskede over salgsprisen, for den ligger tre gange højere end det næsthøjeste bud, fortæller borgmester i Varde, Erik Buhl Nielsen (V), til TV SYD.

På grunden skal der opføres 107 familievenlige lejelejligheder med 2-4 værelser.

Den tidligere materielgård har ellers ligget ubrugt hen i flere år, og har også tidligere været udbudt til salg uden held fra 2012 til 2013.

Derfor valgte Varde Kommune at sænke prisen og lave et utraditionelt udbud, hvor det ikke var prisen, men de konkrete planer for grunden, der vægtede højest i bedømmelsen af de indkomne tilbud.

Det resulterede i tre bud på etableringen af et nyt, bynært boligområde.

- Der er ingen tvivl om, at placeringen centralt i Varde midtby har fået Domea til at se mulighederne, uddyber Erik Buhl Nielsen.

Der bliver grønne områder og stier mellem boligerne. Bygningerne bliver terrassehuse i gule teglsten.

FAKTA

  • Baggrunden for salget er, at den gamle centralt beliggende materielgård på Lerpøtvej i årevis har ligget næsten ubrugt hen. Med salget omdannes området til boliger. Grunden er på i alt 16.889 m2
  • Det er en forudsætning for salget, at Varde Kommune i lighed med andre almene boligprojekter skal betale 10 % af byggeriets anlægssum i grundkapitallån.
  • Domeas projekt omfatter i alt 107 almene boliger med 2-4 værelser. Den gennemsnitlige boligstørrelse er 90 m2 og grundens udnyttelsesgrad er 57 %. Byggeriet bliver i 3 etager med elevator.
  • Ejendommen overtages 1. maj 2016
  • Domea råder i forvejen over 689 almene boliger i Varde Kommune.

Varde Kommune har i alt modtaget 3 tilbud på køb af ejendommen:
 
  • Schantz Varde ApS, Arbejdernes Andels-Boligforening og Varde Boligadministration har indsendt et projekt med i alt 52 boliger fordelt med 8 ejerboliger og 44 lejeboliger.
  • Lejerbo, Kolding har indsendt et projekt med 75 almene lejeboliger.
  • Domea, Varde har indsendt et projekt med 107 almene lejeboliger.