Salmonella-fund i kyllinger

Salmonellafund i økologiske kyllinger fra Gråsten Fjerkræ.

Fødevarestyrelsens laboratorier har fundet multiresistente salmonellabakterier i 12 ud af 12 prøver i økologiske kyllinger fra Gråsten Fjerkræ.

Firmaet har derfor fået besked på at skal tilbagetrække flere partier økologisk kyllinger.

Det drejer sig om:
 
Hel fersk økologisk kylling, mærket ?Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling? med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.
 
Økologiske kyllingelår 450-550g, mærket ?Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling? med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.
 
Økologisk kyllingefilet 325-375g, mærket ?Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling? med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.
 
Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, mavekramper, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.