Samlede penge til plade på nettet

På 30 timer samlede 25-årige Ninna Andreasen penge nok til at få indspillet en plade med flere af sine sange. Ved hjælp af crowdfunding kan hun opfylde sin musikalske drøm.

Crowdfunding, som der ikke rigtig findes noget godt dansk ord for, er et nyt fænomen på internettet. Det går ud på, at venner, familie og andre interesseret støtter projekter som Ninna Andreasens med et mindre beløb.

Får ejerskab

Hun lagde en lille smagsprøve på siden boomerang.dk - og i løbet af 30 timer var der samlet penge nok til en hel cd-udgivelse.

- Hold nu magle, jeg har aldrig oplevet noget lignende! siger den 25-årige vestjyske pige.

- Det er ikke ren velgørenhed. Idéen er, at folk får noget igen - og får noget ejerskab i projektet.

Eftertænksom lyrik

Ninna Andersen laver det hun selv kalder "eftertænksom lyrik". Hun skriver om det, som hun oplever. Det kan f.eks. være om forurening, som i denne tekstlinie:

"Nogen smed lidt gift i Kærgaard Plantage - en rådden banan har skabt en del ravage".

Eller:

"Der er lidt fladt herude mod vest, det er nu engang sådan vi bevarer overblikket bedst".

- Jeg tror det er lige dele menneskeskildringer og filosoferen over livets tilstand i det, som nogen har udråbt til Udkantsdanmark, og det vi andre kalder hjem, siger hun til TV SYD.

Kæmpe drøm

I første omgang indspiller hun nogle få sange. Men der er faktisk penge nok til en hel cd.

- Det er jo en kæmpe drøm, der går i opfyldelse. Jeg har jo skrevet sange, siden jeg var 10 år og har altid drømt om at lave en plade, siger Ninna Andreasen.