Sammenholdet vokser efter hjemmerøveri og indbrud i landsby

Ødsted ved Vejle har på kort tid oplevet både hjemmerøveri og indbrud. Utrygheden har bredt sig – det samme har sammenholdet.

11. januar var en 78-årig kvinde i Ødsted udsat for et timelangt hjemmerøveri, hvor hun blev bundet på hænder og fødder med en elledning og efterladt i soveværelset, hvortil døren var barrikaderet. Efterfølgende har der også været indbrud i byen.

Det får nu de 1.424 indbyggere til at rykke sammen. De har taget sig af dem, der har haft ubudne gæster.

Mandag aften var der møde på Ødsted Skole, hvor der blandt andet var besøg af landbetjenten Tommy Sørensen, der fortalte borgerne om, hvordan man sikrer sig mod indbrud. For eksempel med nabohjælp.

- Vores samfund er blevet skræmt fra vid og sans. Derfor observerer jeg, og mange andre, helt tovligt, siger chauffør Hasse Jensen.

quote

Vi har altid haft en godt sammenhold herude, men nu er det blevet endnu stærkere.

Hannelore Hjorth Møller Jensen, socialrådgiver, Ødsted

Borgerne skriver nu også om mistænkelige hændelser i forskellige Facebookgrupper.

 - Jeg tror at folk rykker tættere sammen, når der sker sådan noget. Især når det er så voldsomt som på Ribevej, forklarer pensionist Inge Kennum.

Det er der enighed om blandt byens borgere.

- Jeg synes, vi er rykket mere sammen. Vi har altid haft en godt sammenhold herude, men nu er det blevet endnu stærkere, forklarer socialrådgiver Hannelore Hjorth Møller Jensen. 

Sammenholdet bruger byen nu til at vinde trygheden tilbage.

- Jeg håber at mødet giver os nogle tiltag, som vi kan gøre, så det ikke sker igen. Det kan man aldrig vide sig sikker på. Men vi håber, at det kan gøre os mere trygge, siger Hasse Jensen.

På mødet blev der blandt andet vist en video, der viser, hvordan man sikrer sig mod indbrud.