TV der bevæger dig

Samsons søn fører arven videre i Givskud Zoo

Minnie passer godt på den nyfødte han, der er hendes 6. unge. Faren er Kipenzi, der selv er søn af Givskuds Zoos kendte hangorilla, Samson, som døde i 2015. Foto: Givskud Zoo

Natten til torsdag kom en lille ny gorillaunge til verden i Givskud Zoo. Det er Samsons søn, Kipenzi, der er far til ungen.

Gorilla-dyrepasseren blev torsdag morgen mødt af synet af en nyfødt gorilla-unge. Hungorillaen Minnie havde nemlig født en unge i løbet af natten. Minnie er i forvejen mor til 5 unger, men alligevel er denne fødsel noget særligt.

– Sidste sommer overtog den unge hangorilla Kipenzi flokken i Givskud efter sin far Samson. Det er altid spændende, når en ny han overtager en flok, men nu kan vi i hvert fald se, at Kipenzi er i stand til at få afkom. Dette er nemlig hans første unge, siger biolog Kim Skalborg Simonsen i en presssemeddelelse fra Givskud Zoo.

– Vi vidste godt, at der var en fødsel på vej, men vi har ikke gjort noget særligt af den grund. Vi vil helst, at dyrene klarer den slags selv, og vi var slet ikke nervøse, da Minnie er en meget erfaren mor, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Den lille unge, som er en han, kan allerede nu ses af gæster i Givskud - men man skal kigge godt efter, for han sidder næsten gemt i mor Minnies arme.

Den stolte mor Minnie og gorilla-ungen kan ses her:

Givskud er den eneste danske zoo med gorillaer. Parkens gorillaer tilhører underarten vestlig lavlandsgorilla, og flokken tæller, ud over lederen Kipenzi og Minnie med den nyfødt unge, yderligere tre gorillaer.

 

 

 

 

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden