TV der bevæger dig

Samsons søn skal måske være ny alfa-han

Samsons næstældste søn, Kipenzi, skal måske være ny alvshan i Givskud.

Samsons næst-ældste søn, Kipenzi, skal måske være den nye alfa-han i Givskud Zoo. Han er ikke i familie med nogle af de nuværende hunner, så i løbet af en uge håber zoo på at få godkendelse.

- Sådan en gorillaflok kan ikke fungere uden en alfa-han, siger formidlingschef Morten Hechmann Andersen til TV SYD. Han går på en ø for sig selv, hvor han venter på at få sin egen flok.

Gorillaerne i de europæiske zoologiske haver administreres i et avlsprogram, og de vil nu blive meddelt, at Givskud Zoo mangler en avlshan. Med lidt held kan vi få lov at beholde Samsons næstældste hanunge Kipenzi som ny avlshan. Han er stadig i Givskud Zoo og i den heldige situation, at han ikke er beslægtet med nogle af gorillahunnerne i flokken, forklarer formidlingschefen.

Givskud Zoo forventer at have tilbagemelding fra avlskoordinatoren i løbet af en uge.

Efter Samsons dødfald natten til torsdag skal den gamle han-gorilla nu obduceres. Det formodes dog, at han er død af hjertesvigt. Han fik for et par år siden konstateret, at venstre hjerteforkammer er forstørret - og Samson fik dagligt medicin for tilstanden

00:48 Luk video

Hør formidlingschefen om Samsons søn (Varighed: 48 sek.)

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden