Samuelsen tog ikke mod politi-råd

Sydøstjyllands Politi tilbød at hjælpe Anders Samuelsen, Liberal Alliances partileder, da hans søn blev afpresset af en narko-pusher. Men Samuelsen tog hverken imod hjælpen eller bidrog til efterforskningen.

- Anders Samuelsen drøftede situationen, bad om et råd og benyttede sig ikke af det, oplyser Lone Sehested, politidirektør i Sydøstjyllands Politi til Berlingske. Rådet lød, at Samuelsen skulle give politiet detaljerede oplysninger om sønnens problemer.

Sat i kontakt med Sydøstjyllands Politi

Da Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, i sommeren 2010 gik til justitsministeren og fortalte om sin søns narkogæld, blev han sat i kontakt med Sydøstjyllands Politi, men det blev kun en kortvarig kontakt, skriver politiken.dk.

Politidirektør Lone Sehested siger, at det var vicedirektøren, der havde samtalen med Anders Samuelsen.

Udpegede efterforskningsleder

- Vi opfordrede dem til at indfinde sig hos politiet, og vi udpegede en efterforskningschef, siger Lone Sehested til politiken.dk.

Anders Samuelsen blev opfordret til at kontakte efterforskningschefen, men politiet hørte ifølge Sehested ikke mere til sagen.

Politiet skulle bruge flere oplysninger for a kunne gå videre med den.

Relation til Hells Angels

Politidirektøren har undersøgt forløbet efter gårsdagens artikler i Berlingske om, at en person tæt på Anders Samuelsen havde opbygget en narkogæld til en pusher, som arbejdede for et Hells Angels-medlem.

Af samme grund endte partilederen ifølge Berlingskes oplysninger med at betale 10.000-20.000 kroner til de kriminelle.

Gik til justitsminister

Anders Samuelsen ønsker ikke at forklare, hvorfor han ikke benyttede sig af Sydøstjyllands Politi. Han forklarede ellers i en pressemeddelelse, som han udsendte i går, at han tog kontakt til daværende justitsminister Lars Barfoed (K) »for at sikre fuld oplysning i forhold til mit job som politiker«.

Justitsministeriet formidlede efterfølgende kontakten til Sydøstjyllands Politi, skriver Berlingske.

Penge i kuvert

Anders Samuelsen har søndag bekræftet, at han har betalt en narkogæld for sin søn.

Betalingen af gælden på mellem 10.000 og 20.0000 kroner er ifølge Berlingske sket over to gange. Den første gang blev pengene afleveret i en kuvert, den anden gang til en mand, som Anders Samuelsen ikke vil fortælle nærmere om.

Selv om Samuelsen har betalt for narkohandlen har han næppe begået noget ulovligt, fordi han ikke selv deltog i købet. Det vurderer forsvarsadvokat Thorkild Høyer.