SDU vokser i Kolding

På fredag tages første spadestik til den nye campus. Samtidig er universitetet i fuld gang med at fremtidssikre sine uddannelser og forskningsmiljøer.

Når Syddansk Universitet om to år flytter ind på sin nye campus i Kolding, sker det med en række nye uddannelser og et styrket forskningsmiljø.

På fredag tages de første spadestik til byggeriet, og om kort tid vil man se den trekantede bygning begynde at tage form på grunden ved Østerbrogade. Samtidig er SDU i gang med at udføre de omlægninger, der skal styrke universitetets aktiviteter i Kolding.

- Vi satser på at starte tre nye design-uddannelser allerede næste år. Ansøgningerne sendes af sted i morgen, og i løbet af efteråret kan vi forvente svar på, om de tre uddannelser er godkendt, fortæller prorektor Bjarne G. Sørensen.

Det drejer sig om en bacheloruddannelse i designkultur og økonomi med specialisering i by og bolig samt to kandidatuddannelser i digital formidling og design samt i designstudier.

Forskning i design styrkes

SDU udbygger sit forskningsmiljø inden for designstudier. I de kommende måneder vil der således blive ansat yderligere en professor, en lektor og en adjunkt i Kolding. Desuden skal der tilknyttes en gæsteprofessor og en eller to ph.d.-studerende.

- Vi har lyttet til Koldings planer om at blive Danmarks førende designby, og vi vil gerne være med til at løfte opgaven og skabe nye muligheder for vækst i regionen, siger Bjarne G. Sørensen.

Turisme til Kolding

De erhvervsnære uddannelser skal også fremover være en markant del af Campus Koldings profil.

Derfor besluttede universitets bestyrelse på et møde den 30. april at flytte sine cand. negot.-uddannelser i turisme til Kolding.

Det skal ske næste år, hvor Kolding således også bliver hjemsted for Syddansk Universitets eneste internationale Erasmus Mundus-uddannelse: European Master in Tourism Management, som hvert år optager 35 studerende.

- Den nye Campus Kolding vil fra starten få en langt tydeligere profil som hjemsted for uddannelser og forskning, der har på hver deres måder har fokus på innovation og iværksætteri. Vi er overbeviste om, at fagmiljøerne både kan inspirere hinanden indbyrdes og være med til at præge udviklingen i Kolding, siger Bjarne G. Sørensen.

SDU i Kolding har i dag over 2000 studerende. Den nye campus på 13.600 kvadratmeter skal stå indflytningsklar i sommeren 2014.