Se de flotte billeder: Syge børn i veteranbiler

Kolding var første stop for Børnenes Køredag, som er arrangeret af Dansk Veteranbil Klub. Det er syvende år, børn fra Kolding Sygehus får mulighed for at komme ud på en køretur i de specielle biler.

20 veteranbiler og 36 børn stod klar foran Kolding Sygehus søndag. Det er syvende år i træk, børn fra Kolding Sygehus får muligheden for at komme med ud på en køretur i veteranbiler. Anders Hjort Heinsen fra Christiansfeld har været med alle syv år.

- Det er rigtig hyggeligt for os børn, der har en sygdom, som vi ikke rigtig kan komme af med, at vi får sådan en oplevelse, siger Anders Hjort Heinsen.

Han fortæller, at det er lige sjovt hvert år, og han allerede glæder sig til at komme afsted igen næste år.

Børnene bestemmer ikke selv, hvilken bil, de skal køre i. Det bliver afgjort ved lodtrækning. Se i videoen til højre, hvilken bil, der er Anders' favorit.

En gave til børnene

Børnenes Køredag kommer rundt seks steder i landet, og det er Erik Allerslev, der har stået for Børnenes Køredag i Kolding. 

- Det er simpelthen bare en fornøjelse. Man kan bare se på børnene, hvordan de smiler og er glade og får en masse oplevelser, siger Erik Allerslev til.

Han fortæller også, at han selv får meget glæde ud af at kunne hjælpe børnene og deres familier med at komme lidt ud af en hverdag fyldt med sygdom.

- Det er dejligt at give børnene sådan en gave, at komme lidt væk fra dagligdagen, der kan være hårdt belastet af langvarig sygdom, siger Erik Allerslev.