Se de historiske billeder fra 1993: Søtrup varslede nye tider i Esbjerg

Efter kommunalvalget i 1993 overtog Johnny Søtrup borgmesterposten i Esbjerg, og du kan her se en ung Johnny Søtrup få dage efter valget.

Søndag den 21. november 1993. Sneen dalede over Esbjerg, og på Peder Gydes Vej i byen var flaget hejst. Den vej, byens nye borgmester boede på. Johnny Søtrup (V) overtog posten fra den socialdemokratiske borgmester Flemming Bay-Jensen – og sneen var et varsel om nye tider, mente den nye mand på byens fornemmeste post.

- Jeg ved ikke, hvordan folk ser på sneen, om de ser det som noget godt eller noget skidt, men vi kigger lyst på det. Det giver jo et lyst præg på gaden, at der er sne, og jeg ser lyst på fremtiden, fortalte den dengang 44-årige Johnny Søtrup, da TV SYD besøgte ham den søndag i november.    

Søtrup blev dirigent

Johnny Søtrup fik borgmesterposten med støtte fra Fremskridtspartiet og det Konservative Folkeparti i byrådet, og de brød dermed Socialdemokraternes mangeårige dominans i byrådet - særligt på grund af et byggeri.

Den siddende borgmester, Flemming Bay-Jensen, var en af kræfterne bag byggeriet af Musikhuset i Esbjerg, som en del vælgere reagerede på ved kommunalvalget. Fremskridtspartiet gik tilbage i 1993 til valg på at de ville slagte musikhuset - for øvrigt som det eneste parti i byrådet. Og blandt andet det flyttede altså stemmer. Johnny Søtrup fik dog Fremskridtpartiets støtte – uden det kostede Musikhuset.

- Jeg sagde til dem, de kunne få et musikhus med en socialdemokratisk dirigent eller med mig som dirigent, for det hus ville de få under alle omstændigheder, fortalte Johnny Søtrup i 1993 til TV SYD.

Lørdag formiddag har Johnny Søtrup (V) så afsløret, at han ikke genopstiller ved næste kommunalvalg. Ved afslutningen af denne byrådsperiode har han været borgmester for Esbjerg Kommune i 24 år.

Se indslaget fra TV SYD den 21. novmeber 1993 øverst i indslaget.