Se fotos: Han spiste over syv kilo Ris a la Mande på 24 timer

Jan Eskildsen fra Bov kan kalde sig syd- og sønderjysk mester i at spise ris a la mande. Han har spist over syv kilo på 24 timer. Og juleaften skal han stadig have Ris-a-la-Mande

Radio Globus har afviklet konkurrencen i Tønder. 24 deltagere fra Syd- og Sønderjylland deltog i konkurrencen, hvor de skulle spise den populære jule-dessert uafbrudt.

Lars Hansen fra Aabenraa blev nummer to med 6,326 kg (en halv time før konkurrencens afslutning) foran Tulle Jensen fra Vejen, som nåede op 6,250 kg.

De var altså et helt kilo under vinderen, som spises 7,356 kg på de 24 timer. Og han vinder dermed førstepræmien på 24.000 kr.

- Der bliver nok lidt større julegaver til børnene, siger vinderen efter de 24 timer.

Jan Eskildsen er klar til at gøre det igen. Bare ikke lige i morgen. Men juleaften står den igen på Ris a la Mande.

- De har godt nok sagt, at jeg må få is, men hvis der er ris a la Mande, så spiser jeg det, siger Jan Eskildsen til TV SYD.

De første deltagere opgav efter syv-otte timer. Men syv holdt ud i alle 24 timer.

Ris a la Manden blev leveret af Øster Højst Kro, som lavet 91 kilo. Der var også hjemmelavet kirsebærsovs til, men det var valgfrit om deltagerne ville spise det.

Deltagerne måtte selv vælge, hvor store mundfulde de indtog. Men de måtte ikke forlade konkurrencen ? bortset fra ti minutters pause hver anden time.

Jan Eskildsen var faktisk bagud med ca. 300 gram til en anden deltager.

- Men han kom til at lave en teknisk fejl og blev diskvalificeret.

Se video med vinderen (Varighed: 1:26)