TV der bevæger dig

Se fotos: Rambuktyveri i butikscenter i Vejle

00:49

Den stjålne Mazda blev brugt som rambuk. Foto: Torben Grandt, Bryggen. Foto: Torben Grandt

Den stjålne Mazda blev brugt som rambuk. Foto: Torben Grandt, Bryggen. Foto: Torben Grandt

Den stjålne Mazda blev brugt som rambuk. Foto: Torben Grandt, Bryggen. Foto: Torben Grandt

Bryggen i Vejle. Rambuktyvene er kommet ind fra den nordlige del, som ligger langs åen. (Google Streetview)

1 af 5

Politiet blev alarmeret til et rambuktyveri inde midt i butikscentret Bryggen i Vejle. En bil var kørt gennem gitteret til forretningen Humac, og der er stjålet Apple-produkter for over en halv million.

- Tyvene har været meget målrettede, siger vagtchef Svend Pedersen til TV SYD.

Politiet efterlyser to biler i forbindelse med tyveriet.

- Det drejer sig bl.a. om en koksgrå Mazda 2, som er stjålet hos Peugout på Valdemar Poulsensvej i Vejle, oplyser vicepolitiinspekktør Frede Nissen til TV SYD. Den er stjåplet kl. 1.37 - 12 minutter før alarmen aktiveres i butikscentret.

- Og vægterne, der ankommer til centret kort efter alarmen ser en stor firhjulstrækker køre fra stedet. Vi ved ikke, hvad mærke den har, men den er mørk - og muligvis en Q7 eller Porche Cayenne. Den kører ad Fredericiavej og muligvis videre mod nord ad motorvejen.

- Vi efterlyser vidner, som har se de to biler. Enten Mazdaen på vej fra Horsensvej mod centrum - eller følgebilen før eller efter indbruddet, som finder sted kl. 1.49. Vidner kan ringe på 1-1-4, siger lederen af lokalpolitiet.

Butikken ligger i den indre ring i stueetagen i butikscentret. Tyvene er kommet ind i Bryggen ved at bryde en branddør på den nordlige side op. Det er den del, hvor Sønderåen løber langs ? og der er ikke meget trafik på gågaden om natten. Og inde i centret har de kunnet arbejde uset.

Forretningen er sikret med et stålgitter, men det er ødelagt.

Herefter har tyvene forsynet sig med en række Apple-produkter.

- Der er stjålet Apple-produkter for over en halv million, oplyser Frede Nissen.

Alarmen i butikscentret blev udløst kl. 01.49. Vægtere fra alarmfirmaet og en politipatrulje var kort efter på stedet, men da var tyvene væk. '

- Så de har ikke været derinde ret lang tid, siger vicepoltiinspektøren. Vi ved ikke, hvor mange der har været med til tyveriet.

Tyvene har været inde i forretnnigens lager, som er tømt for computere. Det har været helt bevidst, fordi computerne i Humacs udstilling er i drift - og Apple har et system, som kan spore stjålne computere.

Politiet er interesserede i at høre fra vidner, som måtte have observeret noget i det tidsrum. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden