Se galleri: Sønderjyske skuffede og fik pokal-smæk

Sønderjyske måtte bide i isen og se sig slået med hele 0-5 i pokalfinalen af et veloplagt Herning-mandskab.

Klik på billedet ovenfor og se billeder fra kampen.

5.000 tilskuere var på plads i SE Arena i Vojens, men det var udeholdet fra Herning, der triumferede med en overraskende stor sejr i dagens pokalfinale.

På forhånd var der lagt op til en spændende kamp mellem is-ligaens suveræne tophold Sønderjyske og rækkens nummer to Herning.

Sønderjyske har vundet pokal-turneringen i tre ud af de sidste fire sæsoner og er forsvarende danmarksmestre, men omvendt har Sønderjyske altid haft det svært med rivalerne fra Herning i de indbyrdes kampe.

11. sekunder før slutsignalet for første periode bragte Anders Poulsen Herning foran, og da Branislav Rehus kort inde i anden periode fordoblede føringen, begyndte et mere og mere slukøret publikum at ane, hvor det bar hen.

Hvis man alene kiggede på skudstatistikken, var der dog tale om en lige kamp, men som kampen skred frem, stod det klart, at Lubos Pisar i Herning-målet vandt den indbyrdes keeperkamp mod sønderjydernes Alfie Michaud, skriver Ritzau.

Lasse Lassen bragte Herning tre mål i front i begyndelsen af tredje periode, og da midtjyderne kort efter lavede yderligere to mål med 29 sekunders mellemrum, begyndte udvandringen fra arenaen i Vojens i erkendelse af, at Sønderjyskes første nederlag i en pokal-finale var en realitet.