TV der bevæger dig

Se hvilke gymnasier, der får de højeste karakterer

Der var kys, kram og roser, da Sarah Hedegaard Nipper endelig fik huen på efter at have fået 12 i den sidste eksamen på Rødkilde Gymnasium i sommeren 2017. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

Rødkilde Gymnasium i Vejle har i fire ud af de seneste fem år ligget i top med karaktererne til studentereksamen.

Hvis du gerne vil have en høj karakter i studenterhuen, så er dét noget, Rødkilde Gymnasium i Vejle har stor erfaring med. De har det højeste gennemsnit til studentereksamen - i gennemsnit.

Top tre i Syd- og Sønderjylland:

1. Rødkilde Gymnasium - 7,8
2. Tørring Gymnasium - 7,6
3. Ribe Katedralskole og Munkensdam Gymnasium, Kolding - 7,5

Fire ud af de seneste fem år har Rødkilde Gymnasium haft Syd- og Sønderjyllands højeste karaktergennemsnit for alle studentereksamener. De 250 studenter fra Rødkilde Gymnasium i 2017, fik i gennemsnit 7,8 til studentereksamen i 2017.

- Det er jeg utroligt stolt over på mine elevers og læreres vegne, siger Hans Erik Duschek-Hansen, som er rektor på Rødkilde Gymnasium.

Han fortæller, at skolen hele tiden fokuserer på trivsel blandt elever og lærere, og han mener, at det er nøglen bag de høje karakterer.

I 2016 var det Ribe Katedralskole, der indtog førstepladsen med 7,6.

I den anden ende af skalaen ligger Alssundgymnasiet i Sønderborg, Her fik eleverne i år i gennemsnit 6,7 i gennemsnit til studentereksamen.

Gennemsnittet for alle landets 27.153 gymnasieelever var i 2017 7,4. Generelt er karakterergennemsnittet steget fra 2013 til 2017.

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden