Flagdag for udsendte: Se hvordan dagen bliver markeret i dit område

I Syd- og Sønderjylland markeres flagdagen i dag med forskellige arrangementer.

Flag, taler og uniformer fylder i dag gadebilledet i flere syd- og sønderjyske byer. Den 5. september markerer flagdagen, hvor veteraner, udsendte og andre tjenestegørende får en anerkendelse for den indsats, som er blevet ydet og bliver ydet for Danmark.

Flagdagen er blevet afholdt siden 2009, og i år markerer alle syd- og sønderjyske kommuner den officielle flagdag for Danmarks udsendte.

I blandt andet Aabenraa Kommune afholdes flagdagen for første gang i Frøslevlejren, hvor en mindesten for Danmarks udsendte bliver indviet.

Haderslev Kommune markerer også dagen. Slesvigske Fodregiment marcherer gennem Haderslevs gader. Flag vil vaje for paraden fra 700 børn fra dagtilbud og skoler, som vil deltage i fejringen.

I Syd- og Sønderjylland bliver flagdagen markeret i alle kommuner med forskellige arrangementer.
Du kan på flagdagen.dk se en liste over programmet for markeringen af dagen i dit område.

Flagdagen

  • Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang den 5. september i 2009.
  • I 2019 er det 11. gang, at Flagdagen afholdes. I
  • Formålet med Flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister.
  • Flagdagen omfatter den samme personkreds som det nationale monument over Danmarks internationale indsats efter 1948.
  • Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet.