TV der bevæger dig

Se kortet: Her bliver du oftest blitzet

Interaktivt Google Maps-kort med kontrol og ulykkestal på de mest kontrollerede veje. Foto: Google Maps / Christian Kallenbach

Politiets fotovogne holder på ulykkesveje. Se på TV SYDs interaktive kort, hvor de holder mest.

Alle bilister vil gerne undgå fartbøder. Det slipper vi nemmest for, ved at lette foden fra speederen. Ved at sænke farten, sænker vi også risikoen for ulykker og dræbte i trafikken. Det viser tal fra politiet og Vejdirektoratet.

En af metoderne til at få trafikanterne til at sænke farten, er ved at kontrollere med fotovogne. Men hvor er politiet mest massivt til stede med den såkaldte automatiske trafikkontrol, ATK? Altså: Hvor holder fotovognene mest.

Det kan du få et hurtigt overblik over på nedenstående Google Maps-kort.

Interaktivt kort

Kortet viser de veje hvor politiets fotovogne (ATK) har kontrolleret i flest timer fra 1. februar 2015 til 1. februar 2016.

På hvert kontrolsted kan du se det samlede antal trafikuheld fra 2010-2014 på vejstrækningen, når uheld med og uden personskade er lagt sammen. Uheld med personskade er opdelt i dræbte, alvorlige skader og lettere skader. Endelig kan du se, hvor mange gange fotovognen har blitzet, og hvor mange bødekroner der maksimalt er udskrevet.

Med rød markering er vist de 20 mest kontrollerede veje i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, mens de blå nåle viser de 20 mest kontrollerede veje i Sydøstjyllands Politikreds. I Sydøstjyllands Politikreds gælder top 20 kun for de veje, der ligger i TV SYDs sendeområde (Horsens og Hedensted kommuner samt den del af Ikast-Brande Kommune, der før kommunalreformen udgjorde Nørre Snede Kommune)

Klik på den enkelte markør for at se kontrol- og ulykkestallene for den pågældende vej.

Kontrol uden for top 20

Politiet kontrollerer over hele landsdelen. Hvis der mangler en nål i din by eller område, så betyder det blot, at kontrolstedet ikke er på top 20 i din politikreds i kontrolperioden - og dermed ikke, at fotovognen slet ikke har været til stede.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden