TV der bevæger dig

Se video: Legetøjsmuseum lukker

03:55

Bent Eliasen i sit legetøjsmuseum, som nu må lukke.

1 af 2

Efter 15 år i Kolding lukker Legetøjsmuseet. Helbredet skranter for stifteren, Bent Eliasen, og lejemålet er sagt op. Samtidg er kassen ved at være tom.

- Det er vemodigt, at vi skal stoppe, siger han til TV SYD under en rundvisning i museet, som stadig har åbent i efterårsferien.

Bent Eliasens vært gennem ti år er død - og de nye ejere af ejendommen i Bredgade har bebudet, at bygningen skal rives ned.

- Vi kan godt få lov til at leje en etage - men det bliver jo til en helt anden husleje, end vi giver i dag for flere etager.

- Selv på toilettet har vi legetøj, siger han og tænder lyset på toilettet på 1. sal.

Bent Eliasen blev syg i foråret - og i perioder hen over sommeren måtte museet holde lukket. Men ellers har han troligt åbnet samlingen for børnehaver og skoler - eller familier fra hele landet.

-De kommer langvejs fra. I sidste weekend var der nogle fra Frederiksberg -og ugen før fra Farum.

Han har haft god hjælp af sit barnebarn, 22-årige Caroline Eliasen. Sammen har de også taget ud på plejehjem med kassevis af legetøj.

- Vi prøver at finde noget, der passer til beboernes aldersklasse. Det giver rigtig god respons, forklarer han.

Bent Eliasen og barnebarnet håber, at museet kan genopstå i nye lokaler. Gerne med bedre adgangsforhold for folk i kørestol eller med rollator.

Umiddelbart har Kolding kommune ikke mulighed for at hjælpe museet. Men næstformand i Kulturudvalget, Merete Due Paarup, sagde i TV SYD i aften, at hvis der f.eks. dannes en forening, kan der måske være mulighed for at få råd og støtte.

Interview med Bent Eliasen (Varighed: 2.02)

02:02 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden