Se video: Nabo tilbudt halv million for at holde mund

De firmaer der udvikler vindmølleprojekter, er villige til at gå langt, for at få lov til at bygge kæmpevindmøller. Flere mulige naboer til vindmøllerne i Holsted, er blevet tilbudt store beløb for at holde mund.

 

Det er firmaet Wind 1, der har planer om at opføre seks kæmpevindmøller. De skal stå på en mark lige ved siden af Aage Kristensen og hans kones hus.

I flere omgange har han været i kontakt med firmaet, der gerne vil betale parret, for det der kaldes værditabserstatning. 500.000 kroner er Aage Kristensen og konen blevet tilbudt. Det fortæller han til TV SYD.

Men ved at skrive under og tage imod pengene fralægger parret sig sine muligheder, for efterfølgende at kunne lægge sag an mod firmaet, hvis det skulle vise sig, at vindmøllerne larmer mere end antaget, og at husets værdi derfor vil falde langt mere end de 500.000 kroner.

-De kører det på frygt. Det er moderne mafiametoder, siger Aage Kristensen, der sammen med sin kone har takket nej til de 500.000 kroner.

 

Wind 1 har i dag ikke ønsket at kommentere historien overfor TV SYD.

Hør i klippet herunder Aage Kristensen fortælle om korrespondancen med Wind 1 (varighed 53 sek):

Deltag i debatten på Facebook:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Ikke kun Wind 1:

TV2 Nord har de seneste dage fortalt, at firmaet Wind Estate har forsøgt, at betale kommende naboer til kæmpevindmøller for at holde mund.