TV der bevæger dig

Se video: Nordjysk opbakning til streetracerne i Esbjerg

04:06

De nordjyske streetracere har fået en bane Foto: ARKIV

1 af 2

I Aalborg har kommunen givet de nordjyske streetracere en bane, så de kan køre lovligt ræs. Pris 500.000 kroner. I Esbjerg siger politikerne det koster 20 millioner kroner, og derfor er der ikke råd.

Det behøver ikke at koste et større millionbeløb at få en bane at køre ræs på. Det siger formanden for de nordjyske streetracere i dag til TV SYD.

I Ålborg lykkedes det at få politikerne til at finde 500.000 kroner på tre år. I Esbjerg har de i 10 år uden held kæmpet for at få en asfaltbane.

Banen i Nørresundby er bygget i forlængelse af en offentlig vej og her må de nordjyske streetracere køre lovligt ræs fem gange om året.

00:33 Luk video

Ifølge formand Michael Schuster Overgaard har etableringen af banen betydet, at der ikke længere er skyggen af ulovligt ræs i Ålborgområdet.

Streetracerne i Esbjerg har de seneste to weekender protesteret over, at der ikke er udsigt til, at der kommer en bane i Esbjerg. En bane som de mener, politikerne har lovet at finde penge til.

En bane hvor der må køres lovligt ræs fem gange om året vil også gøre formanden for Striben i Esbjerg tilfreds. Se klip her

Varighed 0:32

Se indslag fra TV2 Nord

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden