Se video: Pølsemand skal betale 50.000 kr i afgift for regnvand

Der kan være stor forskel på afgifter. I Horsens Kommune bestemmer placeringen af din grund, om du skal betale 0,- eller 50.000,- for at komme af med regnvandet. En pølsemand er blevet fanget i reglerne.

En pølsemand fra Hatting ved Horsens er godt træt af kommunen. Egon Henneberg havde lige betalt for at komme af med spildevandet. Men han skal betale yderlige 50.000,- for også at komme af med regnvandet.

Det hele var ellers så godt. Han havde købt en pølsevogn og en grund, han ville stille den på. Grunden ligger op til hans bopæl, så afstanden på arbejde bliver kortest mulig. Men dette valg har været dyrt.

Ud over, at han skal betale 70.000,- i spildevandsafgift, så skal han også betale 50.000,- for at komme af med det regnvand, som pølsevognen samler på det 32 kvadratmeter store tag.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Det er helt vanvittigt, at det kan koste 50.000,- at lede regnvand fra taget og ned i kloarken, siger Egon Henneberg til TV SYD.

Men havde Egon Henneberg valgt at stille sin pølsevogn op et andet sted i kommunen, så var han sluppet for regnvandsregningen.

I Horsens Kommune vil man ikke forholde sig til den regel, der giver de store forskelle i afgiftstørrelser. Men formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Horsens Kommune, Ole Pilgaard Andersen (DF), siger til TV SYD:

- Det er pølsemandens egen skyld. Det er et tåbeligt sted at placere en pølsevogn.

Herunder kan du se et klip, hvor Egon Henneberg forklarer situationen med egne ord (varighed 40 sekunder)