Se video: Politiets svar på rocker-kritik

Politiet skulle ikke have bedt borgere om at gå ind og få Hells Angels til at skrue ned for musikken. Men ellers var vurderingen, at det var bedre at isolere festen frem for at få den til at ekskalere over hele byen.

Sådan svarer politiinspektør Lars Bræmhøj i aften på den kritik, som folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen (S) har rejst af politiets manglende indgriben i en rockerfest i Esbjerg fredag.

-Det giver sig selv, at hvis man lukker en fest, hvor der er 500 deltagere, så risikerer man, at den uorden, der kunne være der, at den ekskalerer til området eller ind til den indre by. Og vi følte faktisk, at det var bedre at isolere festen, der hvor den var. Så var der styr på det.

Politiinspektøren mener ikke, at naboerne var utrygge.

- Vi fik anmeldelse fra to borgere omkring den høje musik. Og det er helt afhængig af omstændighederne, hvordan politiet skal gøre. Her foretog vi den vurdering, at vi isolerer festen fremfor at det er noget, der breder sig ud over hele byen, siger Lars Bræmhøj til TV SYD.

Vagtchefen skulle angiveligt have bedt en af klagerne om selv at gå ind til festen.

- Rådet er selvfølgelig ikke rigtig. Hvis der er nogen, der skal gå ind og bede de her festdeltagere om at slukke for musikken, så er det selvfølgelig politiet og ikke borgeren.

Politiinspektøren gør i øvrigt opmærksom på, at politiet var massivt til stede før festen - bl.a. for at visitere deltagerne.

Syd- og Sønderjyllands Politi har også til aften svaret JydskeVestkysten på en ledende artikel i dagens avis. Politiet mener, at den bygger på forkerte oplysninger.

Se interview med politiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Lars Bræmhøj (Varighed: 1:06 min.):

Fra Facebook:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.