Se video: Robot kører mad ud til de ældre

Plejecentret Præsthøjgården i Horsens Kommune er tirsdag gået i gang med at afprøve en transport-robot, der bringer maden ud til centrets beboere.

Robotten er fyldt med service og andet godt til frokosten og sørger for, at alt kommer sikkert frem til måltidet hos de ældre i de enkelte afdelinger.

- Vores medarbejdere bruger en del tid på at køre service frem og tilbage mellem køkken og spisestuer ? det er en rutinepræget transportopgave. Derfor synes jeg, det er spændende at undersøge, om vi kan spare den tid og i stedet bruge den sammen med de ældre, siger Lene Offersen, der er områdeleder i Sundhedscenter Ceres i Horsens Kommune og initiativtager til projektet.

Projektet varer ni måneder og formålet er at teste, om robotten kan være med til at gøre arbejdsgange mere effektive. Til at begynde med skal robotten køre med service til ca. 50 personer ad gangen, og måske senere også med beklædning til personale.

Robotten programmeres og styres via trådløst netværk. Den bevæger sig ad en fastlagt rute og kan endda selv tage elevatoren. Det område, som robotten skal køre i, kortlægges og indlæses i robottens hukommelse.

Desuden holder den sig via en sensor orienteret om al trafik i området, og holder straks tilbage, hvis nogen kommer forbi.

Se robotten køre og se hvad en beboer og en social- og sundhedshjælper synes om transportrobotten (var. 1:02)

Deltag i debatten på vores facebook-side

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.