TV der bevæger dig

Se video: Skovene går i frø

01:50

Alle er velkomne til at besøge skovene, hvor der indsamles frø, blot man holder god afstand til maskinerne. I Stenderup Nørre- og Midtskov er der lagt net ud under de gamle bøgetræer. Nettene rystes, og frøene renses med en stor, traktormonteret tromlerenser.

1 af 2

I disse dage indsamles frø fra nogle af Danmarks flotteste træer. Frøene skal blive til nye juletræer og bøgeskove. I skovene ved Kolding er der aktivitet og traktorlarm i disse dage. I Stenderup Nørreskov og Midtskov samles der bog fra de bedste bøgetræer. I Ussinggård Skov indsamles der kogler fra nordmannsgran.

Stenderupskovene har en lang tradition for at producere kvalitetstræ. Her er flotte bevoksninger af f.eks. bøg, lind og stilkeg. I de år, hvor træerne sætter mange frø, indsamles frøene og sendes til Planteavlsstationen, som står for videre bearbejdning og salg.

- Det er ikke et superår i forhold til frø, men det ser alligevel ud til, at udbyttet bliver rimeligt godt, siger skovfoged Claus Simonsen, Naturstyrelsen Trekantsområdet.

I år er der hårdt brug for frø, fordi stormene i efteråret 2013 nedlagde mange træer i hele landet. Dertil kommer, at der laves en del skovrejsning på landsplan. Det kræver også en stor mængde planter.

Se og hør Claus Simonsen (51 sek.):

00:51 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden