Se video: Sms'er fra p-pladser kan redde liv

I Fredericia bliver budskabet "Ring og sms inden du kører" torsdag malet på byens parkeringspladser. Det er en del af den landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, hvor i alt 11 kommuner deltager.

Der rodes med GPS og papirer eller tjekkes mail og sms?er på mobilen, mens foden træder på speederen og bilen kører. Alt for ofte går det galt. I 35 % af dødsulykkerne var der uopmærksomhed involveret, viste en undersøgelse fra Vejdirektoratet tidligere på året.

Derfor gennemfører Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension nu en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed bag rattet. I 11 kommuner har man valgt at bakke op om kampagnen ved at skrive budskabet "Ring og sms inden du kører" på parkeringspladser. Det skal minde trafikanterne om at være opmærksomme, når de kører videre.

Sloganet om at klare opkald og beskeder, inden man kører fra parkeringspladsen, er en del af kampagnen ?Kør bil, når du kører bil?, som foregår fra den 15. september til den 5. oktober. Politiet bakker op om kampagnen og sætter ind med kontroller over for uopmærksomme bilister i uge 39.

- Hvis du ordner papirer, taster på GPS?en eller læser mails på mobilen mens du kører bil, så risikerer du at overse andre trafikanter eller selv køre galt. Der sker alt for mange ulykker pga. uopmærksomhed, derfor skal vi huske på, at det at køre bil er en fuldtidsopgave, siger Ursula Friis, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

Her kan du høre hvad leder af Færdselsafdelingen fra Sydøstjyllands Politi Finn Ellesgaard Nielsen mener - og høre Rådet for Sikker Trafik forklare, hvad kampagnen går ud på:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

 

Budskabet ?Kør bil, når du kører bil? vil blive delt via en kampagnefilm, der vises på landsdækkende tv og online i løbet af de tre uger, som kampagnen varer. Filmen kan ses på YouTube her:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.