Se Video: Studiestart uden øl-stafet og pubcrawl

Nye studerende på universiteterne plejer at ligge i sprit i den første uge af september. Men nu skal det være slut med overdreven indtagelse af alkohol under intro-forløbene. På Syddansk Universitet har de strammet reglerne.

- Vi er meget opmærksomme på ikke at presse folk, som ikke har lyst til at drikke. Vi har for eksempel ingen druklege, og vi sælger sodavand i baren, siger Henrik Böhmer, som leder introforløbet på Syddansk Universitet i Esbjerg

I stedet for den traditionelle pubcrawl med øl, kan de studerende nu frit vælge mellem øl, sodavand og kaffe, når de besøger byens restauranter.

Henrik Böhmer tror, at et decideret alkoholforbud måske er på vej.

- Derfor har vi overvejet, hvordan vi kan lave rusture helt uden alkohol i fremtiden. For eksempel kan man lave overlevelsesture, hvor folk også bliver rystet godt sammen, siger Henrik Böhmer til DR SYD.

På Aarhus Universitet må de studerende ikke drikke øl under faglige arrangementer. Og ikke før kl. 16.

På SDU i Odense er alkohol ikke længere i centrum, når de nye studerende skal på introophold. Men der er ikke noget forbud.

Se og hør her Henrik Böhmer forklare fordele og ulemper ved at der bliver serveret alkohol ved studiestart

Varighed 0:45

Fra Facebook:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.