Se video: Sygeplejersker: Selv de mindste bør lære førstehjælp

Tre sygeplejesker og mødre er gået sammen om en førstehjælps-dag for alle eleverne i 4. - 6. klasse på Markusskolen i Esbjerg. Selv de mindste kan gøre en forskel, lyder det, og derfor bør børn også lære førstehjælp som helt små.

Afi Sall er mor til to piger på Markusskolen, men hun er også sygeplejerske, og torsdag stod hun sammen med to andre sygeplejersker og en læge for undervisningen på skolen.

- Man er aldrig for lille til at gøre en forskel, og vi vil gerne ha' at børnene også har nogle redskaber til at kunne gøre det, siger sygeplejerske og mor Afi Sall til TV SYD.

Selvom det kan være svært for børn i den alder at give hjertemassage, har det alligevel stor betydning, hvis børnene f.eks. kan ringe efter hjælp og vende en person, så der er frie luftveje, forklarer Afi Sall.

Børnene tog godt imod undervisningen, der også indeholdt praktiske øvelser:

- Man skal jo vide noget om det. Man kan jo ikke bare efterlade et menneske dødt, som Emma Toftegaard Nielsen fra 5.A. udtrykker det.

Det er første gang eleverne på Markusskolen forholder til førstehjælp. I 7. klasse får eleverne hjerte- lungeredning som en del af undervisningen.

Hør sygeplejerske og mor Afi Sall fortælle om initiativet her. Først og sidst i klippet fortæller Emma Toftegaard Nielsen fra 5.A om sin oplevelse med undervisningen (Varighed: 1:57 min.)