Se Video: Voldsom torden har mørkelagt Esbjerg

Det voldsomme tordenvejr i de tidlige morgentimer fredag den 10. oktober mørklagde store del af Esbjerg by. Og det har nogle steder været mørkt lige siden. Efter skaderne er gjort op, har det vist sig, at en stor del af gadelysanlægget kræver udskiftning og ikke bare reparation.

Det er konklusionen, efter at skaderne efter det store tordenvejr er gjort op. Da uvejret mørklagde Esbjerg, skete der så store skader på lysarmaturerne flere steder, at det kræver en udskiftning af lamperne.

- Skadens omfang lander på 400-500 armaturer, og så mange har vi ikke på lager af hensyn til at holde udgiftsniveauet nede, siger Mads Astrup, Vej & Parkchef i Esbjerg Kommune.

Ny lysarmaturer er bestilt ved kommunens leverandør. Men den store ordre kan ikke leveres med det samme. Derfor vil man nogle steder skulle vente på, at lamperne igen lyser.

- Imens arbejder vores Entreprenør selvfølgelig på højtryk på at skabe lys de steder, hvor det er muligt. Men materialemanglen sætter en naturlig begrænsning. Samtidig vil vi vurdere, hvor behovet er størst og sætte ind efter det, siger Mads Astrup.

En forsigtig vurdering lyder, at der kan gå flere uger før alle lysarmaturer er udskiftet og fuldt funktionsdygtige igen.

Se klip med Mads Astrup her:

Varighed 1:04