Sea Worker er væltet i nattens blæst

Sea Worker, et installationsfartøj der bruges i forbindelse med havvindmøller, er natten til onsdag væltet. Sea Worker har i en uge ligget grundstødt i Vesterhavet ved Nymindegab.

Sea Worker har siden natten til onsdag i sidste uge været forladt af sin 15 mand store besætning efter,  at fartøjet rev sig løs under sejlads fra Frederikshavn til Esbjerg. Sea Worker blev trukket af slæbebåd, og kablet mellem de to fartøjer sprang i blæst og hårdt vejr. Alle mand ombord blev reddet i en dramatisk natlig redningsaktion.

Lige siden har området været ramt af kraftig blæst, hvorfor det ikke har været muligt at bjærge platformen. Og de kraftige vindstød i nat har fået Sea Worker til at vælte.

- Der er ikke fare for, at mennesker lider overlast. Det, der er risiko for nu, er olie-og andre miljøudslip fra Sea Worker. Der er dog ikke noget, som onsdag formiddag tyder på, at der slipper olie ud fra den, siger vagtholdlederen hos Forsvarets Operationscenter til TV SYD.

Sea Worker er 55,5 meter lang og 33 meter bred og har et areal på 750 kvadratmeter.

Fartøjet  er ejet af A2SEA i Fredericia og var på vej fra Frederikshavn til Esbjerg, hvor det skulle gøres klar til at blive sat ind i et projekt i tysk farvand. Fartøjet bruges til installation af hav-vindmøller.

- Vi har flere skibe i området og har haft et tysk miljøfly til at overflyve området. Der er ingen spor af af et eventuelt olieudslip  - men der er set en del vragrester. Vi holder konstant øje med miljø-situationen, siger vagtholdlederen hos Forsvarets Operationscenter til TV SYD.