Seer-succes for tv-samarbejde under landsstævnet

Landsstævnet i Esbjerg har haft stor interesse hos tv-seerne. Landsstævne-dækningen er også blevet et gennembrud for TV 2-regionernes 24-timers kanaler, hvoraf især TV SYD har oplevet daglige seertal på mellem 25.000 og 35.000 seere på samme tid til dækningen af idrætsfesten i Esbjerg.

DR tiltrak 1.381.000 seere til deres fem udsendelser fra torsdag til søndag. De seks TV 2-regioner, der valgte at dække stævnet har til sammen haft over en million seere i deres 19,30-udsendelser med reportage fra Landsstævnet.

Tv-dækningen i Esbjerg var et resultat af et tæt samarbejde mellem DGI, DR og seks TV 2-regioner.

Det var DR, der efter aftale med DGI stod for OB-produktionen fra Blue Water Arena. Signalet blev stillet rådighed for TV 2-regionerne, der så selv producerede egen studiedel med indslag og gæster.

Det var således et fælles grundprodukt, som var til rådighed for både DR og TV 2-regionerne, hvoraf de sidste sendte rub og stub.

TV SYD nød med Esbjerg som værtsby på hjemmebane naturligt nok i særlig grad seernes bevågenhed på 24-timers kanalen. Imidlertid havde alle seks regioner, der var med til samarbejdet om landsstævnedækningen markant højere seertal end normalt.

Ud over dækningen på 24-timers kanalerne lavede de seks regionale Tv2-stationer også en omfattende dækning med reportager i deres normale nyhedsudsendelser

Hul igennem til seerne

.- Landsstævnet har været en kæmpe triumf for vores 24-timers kanal, der fire dage i træk har slået det hul til seerne, vi har drømt om siden januar 2012. Vi har lørdag aften to hele timer i træk med en share på over 10 og seertal, der peaker på 33.000 ca. ti minutter i træk, siger Claus Christensen, nyhedschef på TV SYD.