TV der bevæger dig

Nu går det løs: Kæmpe sejlskibe indtager Esbjerg

En halv million besøgende forventes at lægge vejen forbi Esbjerg de næste tre dage, mens 64 store sejlskibe holder hvil i havnen under Tall Ships Races 2018. Arkivfoto: TV SYD.

Esbjerg er vært for årets Tall Ship Races, hvor store sejlskibe fra hele verden anløber havnen. Arrangementet er sammenfaldende med, at Esbjerg i år kan fejre 150 året for anlæggelsen af byens havn. Foto: Michael Nielsen

1 af 2

Nogle af verdens mest imponerende sejlskibe har kurs mod Esbjerg, hvor skibene de kommende dage ligger til skue overalt i havnen.

Skoleskibet Georg Stage ligger allerede ved kaj i Trafikhavnen i Esbjerg, og i løbet af torsdag formiddag får det danske sejlskib selskab af 46 skibe, som lige nu er i gang med første del af den internationale kapsejlads, Tall Ships Races, som afholdes hvert fjerde år. De 46 skibe sejlede søndag morgen fra Sunderland i England, og de fleste af skibene ankommer til Esbjerg tirsdag aften, natten til onsdag og onsdag formiddag.

I alt lægger 64 sejlskibe de kommende tre dage i havnen i Esbjerg.

Sidst Tall Ships Races kom til Esbjerg var i 2014, hvor 600.000 mennesker var forbi for at se på sejlskibe. I år forventer Esbjerg Kommune op mod 500.000 besøgende på havnen de tre dage, skibene ligger ved kaj i Esbjerg. 

Læs også Se billederne: Store sejlskibe skal brande Esbjerg som søfartsby

Musik og skibe

Onsdag, torsdag og fredag er der et tæt pakket program omkring Tall Ships Races i Esbjerg. Der vil både være mulighed for at se skibene udvendigt – og skibene vil også i perioder holde ”Åbent Skib”, hvor der vil være mulighed for at komme ombord på dækket og møde besætningerne.

Programmet er desuden spækket med koncerter fra flere forskellige scener, og i et ”Beach and Activity Area” vil der være mulighed for at prøve kræfter med forskellige udfordringer til land og til vands. Se programmet her.

De imponerende sejlskibe kan ses i Esbjerg indtil lørdag klokken 13, hvor skibene forlader Esbjerg Havn og sejler ud for at deltage i ”Parade of Sail” – den traditionelle afskedsparade, hvor skibene siger farvel til Esbjerg. 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu