TV der bevæger dig

Nu går det løs: Kæmpe sejlskibe indtager Esbjerg

En halv million besøgende forventes at lægge vejen forbi Esbjerg de næste tre dage, mens 64 store sejlskibe holder hvil i havnen under Tall Ships Races 2018. Arkivfoto: TV SYD.

Esbjerg er vært for årets Tall Ship Races, hvor store sejlskibe fra hele verden anløber havnen. Arrangementet er sammenfaldende med, at Esbjerg i år kan fejre 150 året for anlæggelsen af byens havn. Foto: Michael Nielsen

1 af 2

Nogle af verdens mest imponerende sejlskibe har kurs mod Esbjerg, hvor skibene de kommende dage ligger til skue overalt i havnen.

Skoleskibet Georg Stage ligger allerede ved kaj i Trafikhavnen i Esbjerg, og i løbet af torsdag formiddag får det danske sejlskib selskab af 46 skibe, som lige nu er i gang med første del af den internationale kapsejlads, Tall Ships Races, som afholdes hvert fjerde år. De 46 skibe sejlede søndag morgen fra Sunderland i England, og de fleste af skibene ankommer til Esbjerg tirsdag aften, natten til onsdag og onsdag formiddag.

I alt lægger 64 sejlskibe de kommende tre dage i havnen i Esbjerg.

Sidst Tall Ships Races kom til Esbjerg var i 2014, hvor 600.000 mennesker var forbi for at se på sejlskibe. I år forventer Esbjerg Kommune op mod 500.000 besøgende på havnen de tre dage, skibene ligger ved kaj i Esbjerg. 

Læs også Se billederne: Store sejlskibe skal brande Esbjerg som søfartsby

Musik og skibe

Onsdag, torsdag og fredag er der et tæt pakket program omkring Tall Ships Races i Esbjerg. Der vil både være mulighed for at se skibene udvendigt – og skibene vil også i perioder holde ”Åbent Skib”, hvor der vil være mulighed for at komme ombord på dækket og møde besætningerne.

Programmet er desuden spækket med koncerter fra flere forskellige scener, og i et ”Beach and Activity Area” vil der være mulighed for at prøve kræfter med forskellige udfordringer til land og til vands. Se programmet her.

De imponerende sejlskibe kan ses i Esbjerg indtil lørdag klokken 13, hvor skibene forlader Esbjerg Havn og sejler ud for at deltage i ”Parade of Sail” – den traditionelle afskedsparade, hvor skibene siger farvel til Esbjerg. 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden