Sejrsvante vestjyder måtte nøjes med et point

I en tempofyldt affære med flere store målchancer spillede Esbjerg og FC Midtjylland søndag 1-1 i Esbjerg.

FC Midtjylland var tæt på sæsonens første nederlag, da Superligaens tophold søndag eftermiddag gæstede Esbjerg.

De ellers så sejrsvante midtjyder var nemlig bagud med 0-1 i store dele af kampen, men på en sen scoring af Morten "Duncan" Rasmussen endte opgøret 1-1.

Efter en jævnbyrdig og intens første halvleg kom hjemmeholdet først på tavlen, da Pape Pate Diouf efter 37 minutters spil fik scoret sit første mål i Esbjerg-trøjen.

Lejesvenden fra FC København opfangede en ripost efter en afslutning var blevet blokeret, og med et hårdt, fladt spark sendte senegaleseren flot bolden over i det lange målhjørne.

Føringsmålet gav hjemmeholdet masser af selvtillid, og de næste minutter blev de midtjyske gæsterne presset helt i bund.

Esbjerg-spillerne kom frem til flere store chancer mod slutningen af halvlegen, hvor Pape Pate Diouf burde være blevet dobbelt målscorer, men fik afsluttet svagt lige i favnen på FCM-keeper Jonas Lössl.

Efter pausen fortsatte kampen i det opskruede tempo, som begge mandskaber havde leveret i første halvleg.

Midtjyderne kom markant bedre med, og allerede syv minutter inde i anden halvleg var det tæt på at give pote, da Morten "Duncan" Rasmussen blev spillet fri i feltet på kanten af offside.

Den ellers så træfsikre angriber sendte sin afslutning forbi Frederik Rønnow i Esbjerg-målet, men desværre for gæsterne også snert forbi stolpen og i sidenettet.

Morten "Duncan" Rasmussen kom endnu tættere på den forløsende udligning med et lille kvarter igen, da den store angriber på akrobatisk vis fik saksesparket et indlæg på overliggeren.

Flot aktion og sort uheld for gæsterne, der mod kampens slutning virkelig fik sat tempo på spillet, mens Esbjerg-spillerne virkede mærkede af midtugens europæiske kamp mod St. Etienne i Frankrig.

En udligning virkede efterhånden uundgåelig, og efter 82 minutters spil faldt så 1-1-målet. Efter en solid omgang klumpspil i Esbjerg-feltet viste Morten "Duncan" Rasmussen endelig den træfsikkerhed, der har været kendetegnende for ham i denne sæson.

Da bolden tilfældigt droppede ned foran fødderne på ham, hamrede han til den, og mellem venner og fjender strøg bolden i kassen til en fortjent udligning.

I de døende minutter blev FC Midtjyllands Izunna Uzochukwu sendt tidligt i bad med et direkte rødt kort, men flere scoringer faldt der ikke i opgøret.

Med pointdelingen bevarer FC Midtjylland Superligaens førsteplads med 17 point for syv kampe, mens Esbjerg nu står noteret for 10 point.