Seks års fængsel for to røverier i Fredericia

En 36-årig mand fra Fredericia blev i dag ved et nævningeting i Retten i Kolding idømt seks års fængsel for to røverier i Fredericia.

Ved det ene røveri blev offeret slået med en pistol i hovedet, så han fik en flænge.

Det oplyser anklagerfuldmægtig Jesper Rubow fra Sydøstjyllands Politi.

-Jeg er tilfreds med dommen. Retten har været enig i anklagemyndighedens vurdering af sagen. Den tiltalte blev fundet skyldig i begge de røverier, som han var tiltalt for, siger anklagerfuldmægtig Jesper Rubow.

Det ene røveri, som var et egentligt hjemmerøveri, blev begået i Fredericia fredag den 21. februar 2014 om aftenen. Retten fandt det bevist, at tiltalte maskeret og medbringende en hardballpistol lavede røveri i en lejlighed på Anders Billes Vej i Fredericia. Offeret var en 47-årig mand, der blev slået i hovedet med pistolen.

Det andet røveri blev begået den 18. marts 2014 om aftenen. Røveriet blev lavet i en lejlighed på Ullerupdalvej i Fredericia. Offeret var beboeren i lejligheden, en 48-årig mand. Dette røveri adskiller sig fra det første røveri, idet gerningsmanden og offeret kendte hinanden. Ved røveriet medbragte gerningsmanden blandt andet en hardballpistol, som han truede med. Han fik ikke noget udbytte med fra røveriet.

Gerningsmanden blev anholdt den 19. marts 2014 og har siddet varetægtsfængslet siden.