Seks hold tvillinger i samme børnehave

Det er altid en udfordring at have tvillinger i en børnehave - og i en af børnehaverne i Holsted har de for tiden hele seks gange tvillinger at holde styr på.

Der er Magnus og Lucas. Der er Philip og Oliver. Der er Anton og Ole og Sasha og David. Der er Liva og Lucas, og endelig er der Kristoffer og Pernille. Hele seks par tvillinger i Holsted Børnehave.

Hvem er hvem?

Det er noget af en rekord. Børnehaven har tidligere haft to par, men aldrig seks. Pædagog Gitte Søgaard Christiansen tror faktisk, at alle tvillingerne er naturlige, fordi der ikke er mange i Holsted, der har fået fertilitets-behandling. Det er ofte forklaringen, på, at en kvinde føder mere end et barn.
 
To sæt af tvillingerne i børnehaven er endda en-æggede. De ligner ofte hinanden så meget, at det er svært at kende forskel. Der er også nogle af de voksne, der tit tager fejl - og så bliver de korrigeret. Børnene selv ved nemlig godt, hvem der er hvem.

En-æggede tvillinger er ofte så ens, at de gør det samme, næsten samtidig. Hvis en er våd og skal skiftes, så er den anden våd fem minutter efter.