Seks millioner til gode ideer i Tønder

Seks millioner kroner er på vej til gode ideer, som kan skabe bedre levevilkår og nye arbejdspladser i Tønder Kommune. 

- Så alle, der har en god idé til et spændende udviklingsprojekt, er meget velkomne til at sende os en ansøgning, lyder opfordringen fra LAG-Tønders formand, Ib Hansen.
 
Af de i alt 5,7 millioner kroner, som LAG-Tønder har til fordeling i 2011, skal de 2,9 millioner kroner anvendes generelt i kommunen. 2,3 millioner kroner skal specifikt bruges til projekter, som på en eller anden måde knytter sig til Rømø Havn eller Højer Havn.
 
De resterende 500.000 kroner er på forhånd reserveret unge-projektet Teen Town, der skal motivere unge til at udvikle lokalområdet, så de ønsker at blive boende eller gerne vil vende hjem efter afsluttet uddannelse. Projektet, der skal gennemføres i samarbejde med Tønder Gymnasium og Tønder Musikskole, skydes i gang med og af de unge.
 
IB Hansen er overbevist om, at støttemidlerne nok skal blive brugt på en god og hensigtsmæssig måde.
 
- Vi har pt. kendskab til omkring 20 projekter, der er på tegnebrættet, så de vil kunne behandles i løbet af året. Hertil kommer sandsynligvis flere gode og spændende projekter, der har mulighed for støtte fra LAG-Tønder, siger LAG-formanden.