TV der bevæger dig

Seks spillere fra Esbjerg og omegn på landshold

Peter Ankersen er en af de seks spillere i landsholdstruppen, som har fået sin fodboldopvækst i Esbjerg.

Sydvestjysk Fodbold Samarbejde (SFS) glæder sig over, at seks af spillerne i truppen til torsdagens landskamp i Ungarn har fået deres fodboldopdragelse i Esbjerg og omegn.

Fodbold-samarbejdet er Esbjerg fBs samarbejde med 54 mindre klubber om udvikling af talenter.

- Vi er naturligvis stolte af, at det fællesskab og tætte samarbejde, vi igennem en årrække har opbygget i vores region, er i stand til at bringe så mange spillere frem til det højeste niveau, siger EfB?s ungdoms-elitechef, Niels Erik Søndergård. Vi skal tilbage til 60?erne, da EfB på et tidspunkt havde syv-otte spillere i landsholdets startopstilling, for at finde en sydvestjysk repræsentation på landsholdet, som overgår den aktuelle.

De seks spillere er med deres oprindelige klubber nævnt: Jonas Knudsen ? Hjerting IF, Kian Hansen ? Grindsted GIF, Peter Ankersen og Jakob Ankersen ? Esbjerg fB, Jakob Poulsen ? Næsbjerg RUI, og Martin Braithwaite ? Sædding-Guldager IF.

Fire af de seks har spilleet for Esbjerg i dette forår.

- At fire af de seks spillere med en EfB-baggrund er fra serieklubber i vores region bekræfter, at mange landsholdsspillere har gennemgået deres første fodboldudvikling i små klubber. For dansk fodbold er det en succeshistorie, at klubber som EfB tager vare på talentudviklingen, siger Niels Erik Søndergård.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden