Seks spillere fra Esbjerg og omegn på landshold

Sydvestjysk Fodbold Samarbejde (SFS) glæder sig over, at seks af spillerne i truppen til torsdagens landskamp i Ungarn har fået deres fodboldopdragelse i Esbjerg og omegn.

Fodbold-samarbejdet er Esbjerg fBs samarbejde med 54 mindre klubber om udvikling af talenter.

- Vi er naturligvis stolte af, at det fællesskab og tætte samarbejde, vi igennem en årrække har opbygget i vores region, er i stand til at bringe så mange spillere frem til det højeste niveau, siger EfBs ungdoms-elitechef, Niels Erik Søndergård. Vi skal tilbage til 60'erne, da EfB på et tidspunkt havde syv-otte spillere i landsholdets startopstilling, for at finde en sydvestjysk repræsentation på landsholdet, som overgår den aktuelle.

De seks spillere er med deres oprindelige klubber nævnt: Jonas Knudsen, Hjerting IF, Kian Hansen, Grindsted GIF, Peter Ankersen og Jakob Ankersen, Esbjerg fB, Jakob Poulsen, Næsbjerg RUI, og Martin Braithwaite, Sædding-Guldager IF.

Fire af de seks har spillet for Esbjerg i dette forår.

- At fire af de seks spillere med en EfB-baggrund er fra serieklubber i vores region bekræfter, at mange landsholdsspillere har gennemgået deres første fodboldudvikling i små klubber. For dansk fodbold er det en succeshistorie, at klubber som EfB tager vare på talentudviklingen, siger Niels Erik Søndergård.