TV der bevæger dig

Seksuelt misbrugte får nyt tilbud

Sundhedshuset i Vojens bliver et af foreløbig to steder i Haderslev Kommune, hvor man tager imod voksne, som blev misbrugt som børn. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Frivillige og selvhjælpsgrupper står klar i Haderslev og Vojens. Tilbuddet kan blive udvidet til flere byer.

Seksuelt misbrugte får et nyt tilbud i Haderslev Kommune. Her er en gruppe frivillige klar med socialt samvær og individuelle samtaler. Tilbuddet er til voksne mennesker, som har senfølger efter misbrug i barndommen. 

Der er ikke tale om behandling, men om et supplement. Der er åbne cafeer hver tirsdag i lige uger på Sundhedscentret i Vojens og hver torsdag i lige uger hos Selvhjælp Haderslev. Begge steder fra klokken 16 til 18. 

Selvhjælp i flere byer

Desuden vil de frivillige stå for selvhjælpsgrupper i begge byer. Det kan der også komme i andre byer i kommunen, hvis der er behov for det. 

Det er frivillige, som er tilknyttet Center for Seksuelt Misbrugte, som har sat gang i tilbuddet. Det sker i samarbejde med Selvhjælp Haderslev.

Kommunen støtter projektet med 107.000 kroner om året. Pengene går til koordination af møder, transport samt supervision til de frivillige rådgivere.


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App