Sektionsleder skifter brandslanger ud med kemiske kampstoffer

Morten Stenfeldt Sørensen tog en hurtig beslutning, og siger onsdag farvel til familien for at arbejde for FN i Irak.

Det er et arbejde, der foregår med farlige kemiske stoffer i et krigsramt land, alligevel så var sektionsleder Morten Stenfeldt Sørensen ikke i tvivl, da han kort før jul fik muligheden for at blive udsendt til Irak.

-Familien er ikke begejstret, men på den anden side så kender de mig godt, siger Morten Stenfeldt Sørensen til TV SYD.

Morten Stenfeldt Sørensen arbejder til dagligt hos Beredskabsstyrelsen i Haderslev og skal i halvanden måned rådgive FNs udsendte om kemiske kampstoffer og udslip i den irakiske by Erbil.

quote

Familien er ikke begejstret, men på den anden side så kender de mig godt.

Morten Stenfeldt Sørensen, Sektionsleder, Beredskabsstyrelsen Haderslev

Han skal bl.a. hjælpe med at vurdere, om oliebrande er sabotage eller uheld. For det meste foregår det bag computeren, men Morten Stenfeldt Sørensen, skal også med i ”marken” og arbejde.

- Det bliver en spændene opgave, og jeg tror, jeg kan lærer noget, som jeg også kan bruge, når jeg kommer hjem igen, fortæller han til TV SYD.

Morten Stenfeldt  Sørensen har været udsendt tidligere i bl.a. Syrien, og har gode erfaringer med internationalt arbejde.

Den 28. december er der så afgang til Irak, og selvom familien er noget trykket over, at han igen skal afsted, så glæder han sig til arbejdet i Irak

- Den her internationale opgave den lægger sig op af det arbejde, som jeg laver til dagligt, så det er ikke anderledes for mig at komme ud i opgaver, der kan være farlige, siger Morten Stenfeldt Sørensen til TV SYD.