Sele-razzia: 66.500 kr. i bøder

133 gange 500 kr. er 66.500 kr. Det var udbyttet af dagens sele-razzia i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. TV SYD var med i en time.

Vi har været med til kontrol i Varde, hvor der blev taget adskillige syndere, skønt det er ubestrideligt, at risikoen for ulykker og alvorlig skader bliver større, når bilisterne undlader at bruge sikkerhedsselen og sludrer løs på mobilen.

Ingen bøde-rabat

I denne uge er der risiko for at blive vinket ind til siden, hvis man ikke retter sig efter reglerne. Bøden er 500 kroner for både den ene og den anden forseelse, og der er ingen rabat.

Der var en lignende kampagne for tre uger siden, da 1481 trafikanter ifølge politiet blev taget i ikke at bruge sikkerhedssele. 56 af dem var børn.

Politiet siger, at det hjælper at dele bøder ud. I tiden efter bøden er folk mere tilbøjelige til at række hånden bagud og tage fat i selen, og ved at bruge selen halverer man risikoen for at blive skadet eller dræbt i et uheld.

Der v ar også kontrol i Ølgod. 34 blev taget i kontrollen.

De 133 bøder blev i dag noteret i Ølgod, Varde og Tønder.

Også Sydøstjyllands Politi har været ud for at se efter seler og telefoner. Her har man ikke opgjort antallet af bøder på grund af computernedbrud.