Selina: Musik gør matematik sjovere

Matemusik er på elevernes skoleskema på Fællesskolen Hoptrup, Marstrup og Vilstrup. Eleverne bruger musik til at lære om brøk- og sandsynlighedsregning.

Klap, noder og lyde er ikke umiddelbart noget, man forbinder med brøk- og sandsynlighedsregning. Men for Selina Kyhl og de andre elever på Fællesskolen Hoptrup, Marstrup og Vilstrup hænger de to ting sammen. I hvert fald i deres nye fag.

Faget hedder Matemusik, og det kombinerer matematik og musik. Noderne i undervisningen fungerer som forskellige brøker og ved at bruge noderne og de lyde, der bliver sat på, husker og lærer eleverne bedre. Selina Kyhl, der går i 4.klasse, kan godt mærke, at det gør en forskel.

- Jeg synes, det har været sjovt, og jeg er blevet bedre til matematik, siger hun.

Undervisningen med klap, noder og lyde har gjort det til en leg for Selina Kyhl at lære om brøkregning.

- Når man lærer om musikken, så lærer man på en måde også om matematik. Musik er næsten ligesom matematik, for hvis man lærer en ny brøkdel i matematik, så kan man huske, det er en node, siger Selina Kyhl.

Jesper Ry Jørgensen er manden bag ideen. Han fandt på det, da han altid har haft svært ved matematik.

- Som seksårig begyndte jeg at få klaverundervisning, og i takt med at jeg fik styr på noderne, så kunne jeg se sammenhængen mellem brøkregning og musik, siger Jesper Ry Jørgensen, musikskoleleder, Haderslev Kommune.

quote

Jeg kan bedre lide matematik, når det bliver blandet sammen med musik.

Selina Kyhl, 4.klasse, Fællesskolen Hoptrup, Marstrup og Vilstrup. 

Lige nu kører Matemusik kun på skolen i Hoptrup. Men Jesper Ry Jørgensen fortæller, at der er flere, der er interesserede i projektet, efter de har set videoer fra undervisningen. For Selina Kyhl og de andre elever på Fællesskolen Hoptrup, Marstrup og Vilstrup, er det i hvert fald en succes at kombinere noder og brøkregning.

- Det er blevet sjovere at have matematik, fordi man lærer mere, og jeg kan bedre lide matematik, når det bliver blandet sammen med musik, siger Selina Kyhl.