Seniorer glade for at bo i fællesskab

Seniorbofællesskaber er populære som aldrig før. I Haderslev byggede HAB for tre år siden, på opfordring, et seniorbofælllesskab med 48 lejligheder og det er en kæmpe succes.

Hos Ældresagen oplever man i tiden kæmpe interesse for at flytte i seniorbofællesskab. Det mærker man også i Haderslev. HAB fortæller, at de har ledige lejligheder mange steder i byen, men i bofællesskabet Strandhusene er der fyldt op og interessen for at bo der er kæmpestor.

Undersøgelser viser, at beboere i bofællesskaber generelt har større netværk og føler mere tryghed og det bekræfter Inger Lynnerup, som bor i bofællesskabet i Haderslev.

I et seniorbofællesskab skal du være 50+, være selvhjulpen og ingen hjemmeboende børn. Du har din egen bolig, men deler fælleshus med de andre beboere. Her er plads til fællesaktiviteter og det forventes, at du er aktiv.

Naboer besøger seniorbofællesskabet

Naboer besøger i dag seniorbofællesskabet på Lodsvej/Anløbsbroen i Haderslev. De har både fælles madlavning, et havehold, et spanskhold, en strikkeklub, en snapseklub og mange andre fællesaktiviteter.

Det er direkte kl 15 på TV SYD+ .Programmet sendes også kl 19.55 og 22.35